Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Άνοιξε το Κέντρο Eνημέρωσης στο Διβάρι

Άνοιξε για δεύτερο χρόνο τις πύλες του το Κέντρο Ενημέρωσης στην περιοχή του Διβαρίου στο Νομό Μεσσηνίας προσκαλώντας τούς επισκέπτες να ξεναγηθούν στους χώρους του, να ενημερωθούν για τη σημαντικότητα της περιοχής, αλλά και να πάρουν μέρος σε οργανωμένες οικοπεριηγήσεις.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Ενημέρωσης, "ο χώρος του παλαιού αντλιοστασίου στην περιοχή της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας διαμορφώθηκε κατάλληλα πέρυσι, προκειμένου να πληροί και να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας ενός Κέντρου Ενημέρωσης στην περιοχή. Η στρατηγική του θέση δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη μίας άμεσης επαφής και πρώτης γνωριμίας με τα είδη χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενούνται στην περιοχή. Η αξία της λιμνοθάλασσας, ως του νοτιότερου σταθμού των Βαλκανίων για τα μεταναστευτικά πουλιά, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες λάτρεις τους, αλλά και αιτία διοργάνωσης οικοπεριηγήσεων με σκοπό τη γνωριμία και αναγνώρισή τους. Ενώ, το μονοπάτι της φύσης που ξεκινά από τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης προσφέρει μία μαγευτική διαδρομή, διασχίζοντας τα οικοσυστήματα και τους τύπους βλάστησης της περιοχής.
Το Κέντρο Ενημέρωσης, που αποτελεί σταθμό για πολλά σχολεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, φιλοξενώντας πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αποτελεί τόπο διεξαγωγής γιορτών και εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, σε ημερομηνίες που δημοσιεύονται στον Τύπο. Στους χώρους του προσφέρεται ενημερωτικό υλικό και γίνεται πώληση αναμνηστικών.
Το Κέντρο Ενημέρωσης λειτουργεί με τη βοήθεια και υποστήριξη εθελοντών και συνεργατών της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ).
Οι ώρες λειτουργίας του είναι 5 με 8 μ.μ. καθημερινά, ενώ με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, από τις αρχές Ιουνίου, θα υπάρχει και πρωινή λειτουργία (9 π.μ. με 1 μ.μ.).
Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο 6 με 8 μ.μ. και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Κέντρο Ενημέρωσης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 27230 23046 και 6972 938302, Μαρία Μαυρουδή ή στο site της ΕΟΕ www.ornithologiki.gr".


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 18/5/2009


παρμένο απ το ιστολόγιο: Πύλος-NavarinoΑ (ΑΛΦΑ)

1 σχόλιο:

chameleontas09 είπε...

Η άποψη μου για την Ορνιθολογική Εταιρεία πάντώς (ίσως και των υπόλοιπων χαμαιλεόντων) είναι γραμμένη στην παραπάνω ανάρτηση απ τα παιδιά του Αγρού στο Πάρκο Τρίτση.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Τώρα το λέω κι εγώ ελεύθερα. Ξέρουμε πως και στην Ορνιθολογική του Διβαρίου οι χορηγοί είναι πολλοί και μέσα σε αυτούς και ο ¨καπετάνιος¨. Έτσι κάνουν πιο εύκολα τα στραβά μάτια -όντας μη κυβερνητική οργάνωση-
μπροστά στο τερατούργημα της Π.Ο.Τ.Α..


Α (ΑΛΦΑ)

Herpetofauna of Greece