Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ypolipou Attikis Golf & Resorts


του Γιάννη Καλα'ι'τζή

Όπως στα πρώτα χρόνια της Βιομηχανικής Επανάστασης, για να λυθεί το πρόβλημα του παιδικού υπερπληθυσμού που αντιμετώπιζε το Λονδίνο, είχε προταθεί η μαζική κατανάλωση παιδικού κρέατος, σήμερα, προκειμένου να επουλωθούν τα βιβλικά εγκαύματα της Αττικής, η στήλη προτείνει να μεταβληθεί ο νομός σε ένα γιγαντιαίο αχανές και εξόχως βρετανικό γήπεδο γκολφ.

Για την ιστορία σημειώνουμε, ότι η ρηξικέλευθη πρόταση της παιδοφαγίας απορρίφθηκε, επειδή προκάλεσε την αγανάκτηση κτηνοτρόφων και ζωέμπορων συμβατικού κρέατος. Οι Βρετανοί, νέας εσοδείας άφθονοι, νόστιμοι και θρεπτικοί, που εστάλησαν να εργαστούν στα ανθρακωρυχεία, έκτοτε αγνοούνται μέσα σε γενική ανακούφιση και εμείς επιμένουμε στη λύση των γηπέδων golf.

Και είμαστε βέβαιοι ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τα μεγάλα κόμματα θα υιοθετήσουν την ιδέα μας, αφού και τα δύο εμφορούνται από το πνεύμα της δεξιάς εφημερίδας «που γκρέμισε τον καραμανλισμό», δηλαδή της «Αυριανής». Την επομένη της πυρκαγιάς, που αποτέφρωσε την Αττική, τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009, η καλή εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο «ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ». Η πολιτική ηγεσία τις άφησε και πάμε για εκλογές.

Αγαπητοί φίλοι, τα γήπεδα γκολφ αναπτύσσονται γρήγορα και φτηνά, ενώ η αναδάσωση είναι πανάκριβη και χρονοβόρα. Ανάδοχος, στο πλανητικής σημασίας εγχείρημα «Γκολφ Αττικής», θα είναι ο κ Β. Κωνσταντακόπουλος, εφοπλιστής, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και κάτοχος τεσσάρων υπό κατασκευή πόλεων της ιδιωτικής χωροταξίας ενός κράτους πελατών και όχι πολιτών, με υπουργό, δήμαρχο, δικαστή, αστυνόμο, ιερέα, αφεντικό και βουλευτή, αυτόν τον ίδιο. Οι εν λόγω πόλεις, δύο έως πέντε χιλιάδων κατοίκων έκαστη, περιβάλλονται από εκτεταμένα γήπεδα γκολφ των 18 οπών, και οικοδομούνται στον κόλπο του Ναυαρίνου που για επικοινωνιακούς λόγους, θα ονομάζεται στο εξής «Navarino Golf & Resorts».

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος ή καπετάν Βασίλης ή Επενδυτής ή Τραπεζίτης θα αποδεχθεί την πρόκληση «Γκολφ Αττικής», αφού τα απαιτούμενα κεφάλαια θα δαπανήσει το Ελληνικό Δημόσιο ως επιχορήγηση. Το προηγούμενο του «Navarino Golf & Resorts» βεβαιώνει την υπόθεση. Η ιδιοκτησία των 200.000 στρεμμάτων αποκτάται με τη δοκιμασμένη μέθοδο «Αναγκαστική απαλλοτρίωση για εθνικούς λόγους» στον κρόταφο. Ο κ. Κωνσταντακόπουλος ή καπετάν Βασίλης ή Επενδυτής ή Τραπεζίτης έχει την υποστήριξη όλου του πολιτικού φάσματος, πλην των Κοροβέση και Τσίπρα. Η κ. Ππαρήγα είναι η μόνη πολιτική αρχηγός που ξεναγείται στο απέραντο εργοτάξιο. «Χτίστε!», λέει, «αφού όταν θα έρθουμε στην εξουσία αυτά θα τα δώσουμε στους εργάτες». Την περιβαλλοντική μελέτη καλύπτει με το επιστημονικό του κύρος ο λαμπρός καθηγητής του ΕΜΠ κ. Κ. Χατζημπίρος, συνεργάτης του επενδυτή. Την άρδευση της «Golf Ypolipou Attikis» εξασφαλίζει ο Αχελώος, που αφού εκτραπεί προς τη «Navarino Golf & Resorts» στρέφεται κατά την Τρίπολη, Κόρινθο και διαμέσου της Βοιωτία χύνεται στην Αττική. Με οχήματα της εργολήπτριας εταιρείας Bobolas Α.Ε., τα απόβλητα της «Golf Ypolipou Attikis» μεταφέρονται και δεματοποιούνται στο Ναυαρίνο.

Ο Κωνσταντακόπουλος ή Επενδυτής ή Τραπεζίτης ή Εφοπλιστής, αναθέτει την ανέγερση της Ypolipou Attikis Hotels & Resorts στον κορυφαίο Έλληνα αρχιτέκτονα κ. Αλέξανδρο Τομπάζη. Όπως έχει γραφεί, αυτός ο άξιος μελετητής θεωρεί ότι «για μια αρχιτεκτονική σύνθεση είναι πολύ περιοριστικό το ύψος των 27 μέτρων». Προφανώς, ο καλός αρχιτέκτων πρόκειται να οικοδομήσει (το οικοδομεί, ίσως, στο Ναυαρίνο) ένα μνημείο σημαντικότερο από τον Παρθενώνα, ο οποίος έχει ύψος (ο Παρθενώνας) 13,72 μ. «Για την έγκριση του επενδυτικού προγράμματος», αντιγράφουμε από το «Βήμα» (9/8/2009), «μπαίνουν 3000 υπογραφές υπουργών και απλών υπαλλήλων, εκδίδονται 20 υπουργικές αποφάσεις ή κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ), 600 αδειοδοτήσεις, γίνονται πάνω από 60 δίκες, εκδίδονται 25 νομαρχιακές αποφάσεις και τέλος καθαρογράφεται η τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κηρύσσει την εγκατάσταση των γκολφ και των πόλεων του κ. Κωνσταντακόπουλου παράνομη και αντισυνταγματική.


Ελευθεροτυπια, 10/9/09




Αγγελής


1 σχόλιο:

chameleontas09 είπε...

Μια μικρή ένσταση!!!! Καλά ο Κοροβέσης έκανε ολοκληρη υπερώτηση στη Βουλή και μπράβο του. Ο Τσίπρας πότε τάχθηκε δημόσια κατά της ΠΟΤΑ??? Για να μη μιλήσουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνιας τώρα...

Αγγελής

Herpetofauna of Greece