Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Γη και ύδωρ έδωσε ο Γιωργάκης στη Μέρκελ

το υπέδειξε η άσπρη γάτα

 
Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν Μέρκελ-Παπανδρέου, τέθηκε από δημοσιογράφους και στους δύο το θέμα της πώλησης των νησιών του ελλαδικού χώρου, για την μείωση του χρέους.  Η Μέρκελ δεν απάντησε, ο Γιωργάκης όμως έκανε την αποκάλυψη…” δεν είναι λύση να πουλήσουμε τα νησιά μας. ΤΑ ΑΓΑΠΑΜΕ και σε κάποια χρόνια ακόμα και με τη βοήθεια της Γερμανίας μπορεί να γίνουν παραδείγματα πράσινης ανάπτυξης…” (!!!!)
Με λίγα λόγια τα νησιά ήδη έχουν πουληθεί  για να καταστραφούν πρώτα από αιολικά εργοστάσια και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μετά βλέπουμε γιατί έτσι που θα έχουν γίνει δεν θα τα αγαπάμε πια και τα πράγματα απλοποιούνται. 


Είναι γνωστό ότι στο χώρο των αιολικών εργοστασίων δραστηριοποιούνται και γερμανικές εταιρίες, και μια από αυτές που πρωτοστατούν στον χώρο είναι και η γνωστή σε όλους μας Siemens.
 

Είναι γνωστό πια ότι από όπου περνάει η πράσινη ανάπτυξη, η καταστροφή της φύσης είναι μη αντιστρεπτή και  ολοκληρωτική. Γιατί αυτή η πράσινη ανάπτυξη δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τις τοπικές ανάγκες σε ενέργεια αλλά μετατρέπει ολόκληρες περιοχές σε εργοστάσια γιγαντιαίας παραγωγής και διανομής ρεύματος σε τεράστιες αποστάσεις. Είναι γνωστές και οι αντιδράσεις όπως τα πρόσφατα επεισόδια σε πολλά μέρη όπως πχ. και με τους κατοίκους στην Κάνδανο, οι αντιδράσεις στη Νάξο, τα σαμποτάζ  των ήδη υπαρχόντων αιολικών εργοστασίων στη Κάρυστο και αλλού.

Οι δρόμοι που ανοίγονται, οι τόνοι τσιμέντα που πέφτουν, η αποψίλωση είναι μόνο ενδεικτικά.


Πολλές από τις  εταιρίες που δραστηριοποιούνται είναι θυγατρικές των πετρελαικών, με λίγα λόγια εκμεταλλεύονται πόρους όπως είναι το νερό, ο αέρας και ο ήλιος που  έως τώρα ήταν κοινά και ελεύθερα για όλους για να σκλαβώσουν περισότερο και πιο ολοκληρωτικά τους ανθρώπους, αφού  οι εκτάσεις που καταλαμβάνουν όπως και οι δρόμοι για την εγκατάσταση των αιολικών εργοστασίων, με αυτή την λεηλασία τους ανήκουν. Έτσι στερούν  από τους ανθρώπους και το φυσικό τους καταφύγιο που ήταν πάντα τα βουνά, σε περιόδους που η καταστολή των κυρίαρχων οξυνόταν.

Όσο για τη φύση και τη ζωή απλά δολοφονούνται, αφού οι δρόμοι των πουλιών καταλαμβάνονται από τεράστιες ανεμογεννήτριες με αποτέλεσμα την εξόντωση τους,  η χλωρίδα αποψιλώνεται και μεγάλες εκτάσεις περιφράσσονται και στην κυριολεξία αρπάζονται από τις τοπικές κοινωνίες.

Η καταστροφή και το κόστος είναι τόσο μεγάλα που καμια παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες δεν μπορεί να την αποσβέσει στη δεκαπενταετή το πολύ διάρκεια ζωής τους, αν αναλογιστεί κανείς και τους τόνους καλωδίων δικτύωσης, τα εκατομμύρια τόννων τσιμέντου, όσο και τα χιλιόμετρα εκσκαφών για να περάσουν τα δίκτυα (ειδικά εδώ μόνο από τις κορυφογραμμές κάτι που απαγορεύεται ακόμα και στις χώρες κατασκευής των τουρμπίνων) και εύκολα μπορεί να συνειδητοποιήσει κάποιος το μέγεθος της καταστροφής με πρόσχημα την πράσινη ανάπτυξη… και βέβαια όχι για τουρισμό που θέλουν να λένε ότι είναι η βαριά βιομηχανία, όταν θέλουν να χαιδέψουν τ΄αυτιά των ιθαγενών, αλλά ούτε καν για κατσίκες δεν πρέπει να μιλάμε σε αυτά τα μέρη αυτής της πράσινης ανάπτυξης, αφού τα τοπία κατακερματίζονται από τα παλούκια γίγαντες ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιούνται από επιτήδειους και τσιράκια και ταυτόχρονα ρημάζονται τα βουνά για τις ανάγκες του έργου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την οικονομική καταστροφή που σημαίνει για τους φορολογούμενους ιθαγενείς της ΕΕ, αφού κάθε τέτοιο παλούκι κοστίζει περίπου 4 εκ ευρώ και επιδοτείται δωρεάν για πάνω από το 50%  και εκεί είναι μέρος του ζουμιού της οικολογικής ευαισθησίας που επιδεικνύουν οι εξουσιαστές .  Όσο για παραγωγή ενέργειας, οι ιδανικές ημέρες των ανέμων 5-6 μποφώρ είναι πολύ λίγες μπροστά στις άπνοιες ή τους θυελλώδεις ανέμους που δεν επιτρέπουν την λειτουργία τους ή και τις καταστρέφουν.

Έτσι με τη δήλωση του ο Γιωργάκης   υπέγραψε φαρδιά πλατειά  την καταστροφή της φύσης και τη περαιτέρω σκλαβιά και εξόντωση αυτού του τόπου και των κατοίκων του μαζί με τα νέα μέτρα, ταυτόχρονα  και την αρπαγή των φυσικών τους πόρων. Έπεται ο εκσυγχρονισμός του κράτους και η όξυνση της καταστολής, θέματα που η Μέρκελ δήλωσε πως το γερμανικό κράτος είναι πρόθυμο πάλι να προσφέρει την τεχνογνωσία του, απλόχερα…και… αφιλοκερδώς.
Τους περιμένουμε με γεμάτα χέρια.

Δημοσιεύτηκε από Ε και Σ από συλλογικότα anarchy press gr
 
 
 
Αγγελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Herpetofauna of Greece