Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Επιτέλους οριστικό κλείσιμο της Μαραθόλακκας αύριο!!!

Οι πολιτικάντηδες και η τοπικές εξουσίες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν φταινε οι κάτοικοι της Μαραθόλακκας αν οι δρόμοι της Καλαμάτας ξαναγεμίσουν τόνους απορριμάτων, αλλά οι ίδιοι και οι πολιτικές τους που καθιστούν τα προβλήματα άλυτα τόσα χρόνια. Να σταματήσουν λοιπόν να ρίχνουν τις ευθύνες στους κατοίκους...

ΟΧΙ ΝΑ ΜΗ ΔΩΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 

ΑΥΡΙΟ Η ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ 

ΜΟΝΟ ΒΗΜΑΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝmaratholakka events apo kalamatafreespace


Για την ιστορία, η Μαραθόλακκα , η επίσημη χωματερή του Δήμου Καλαμάτας, που λειτουργούσε χρόνια τώρα , στον Ταύγετο, κοντά σε σημείο ΝΑΤΟΥΡΑ , επιτέλους κλείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ μετά από επίμονες δράσεις και κατάληψη του μέρους από την "ομάδα Δράσης για τον Ταύγετο".
Η ίδια η ομάδα τώρα πια σε συνεργασία , με τους "Ποδηλάτες Καλαμάτας"  τον "Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας" και την ομάδα "kalamatafreespace"  ξεκινά από αυτ
ν την Κυριακή μια σειρά καλλιτεχνικών και κοινωνικών  εκδηλώσεων στο σημείο της κατάληψης, με στόχο να προσπαθήσει να "μεταμορφώσει " τον υπάρχοντα χώρο της χωματερής σε ανοιχτό  τόπο συνάντησης, κοινωνικού προβληματισμού, έκφρασης και δημιουργίας και πάνω από όλα ελεύθερης και ανένταχτης επικοινωνίας και δράσης.
To  πρόγραμμα για όλο το Σαββατοκύριακο παρουσιάζεται αρκετά πλούσιο. Το Σάββατο θα υπάρξει live από τους SILENCIO ενώ και τις 2 μέρες θα υπάρξουν προβολές  των ταινιών
Ταύγετος ,ντοκιμαντέρ του Ορειβατικου Συλλόγου Καλαμάτας  και "the take" της Naomi klein ,καταπληκτικό ντοκιμαντέρ σε σχέση με την Αργεντινη και το ΔΝΤ καθώς και φωτογραφικό αφιέρωμα στην ιστορία και κατάληψη της Μαραθόλακκας  από την ομάδα Kalamatafreespace (με φωτογραφίες από την Μυρτώ Φοίφα και ηχητική επένδυση από τους eleven thousand bands!!!)


Τοπικό κρασί, τσίπουρο και φαγητό ......άφθονο......

αλλά για να μην είμαστε
αχαααααριστοί ας φέρει και ο καθένας ότι μπορεί!!!!

    photos:mirto fifa

Αγγελής

2 σχόλια:

navarino-s είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση θα προσπαθήσω να πάω.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ-ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ σταύλοι για το ενδεχόμενο ηφαιστειακού νέφους:
Πρόεδρος Ισλανδίας: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ! (Δηλαδή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ- http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok)
http://www.youtube.com/v/ToDjdeFpRAw
The eruption of the Eyjafjallajoekull volcano in Iceland, and the travel chaos it has caused, is only a "small rehearsal", according to Iceland's President Olafur Grimsson.
The larger Katla volcano, right next to it, usually erupts every century, and the last eruption was in 1918, he said. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/8631343.stm.
Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια!
Σε περίπτωση παρατεταμένης έκρηξης αναμένεται- εκτός από την απαγόρευση των πτήσεων- ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηφαιστειακός χειμώνας» κατά το οποίο το νέφος τής τέφρας εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στη Γη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4571465
Times: ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΩΝ ΝΕΦΩΝ-ψύξης; Και η 'υπερθέρμανση';;;
Sunday Times
May 16, 2010
Scientists forecast decades of ash clouds
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127706.ece


H AITIA που ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ σεισμοί-ηφαιστειακές εκρήξεις, άρα και η πιθανότητα πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα:
http://www.youtube.com/watch?v=ZlZY8r_3wlg

Herpetofauna of Greece