Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Όχι άλλο αίμα εργατών...για τα γκολφ των εφοπλιστών


Από indymedia:

Νεκρός Εργάτης στην Π.Ο.Τ.Α Μεσσηνίας

Την Τρίτη το μεσημέρι 35χρονος εργάτης πατέρας δυο μικρών παιδιών, κάτοικος της περιοχής, έπεσε νεκρός στα εργοτάξια του Άκτορα στα έργα του μεγαλοεφοπλιστή Κωνσταντακόπουλου στο Ρωμανό Μεσσηνίας. Ο γερανός που χειριζόταν ακούμπησε σε καλώδια υψηλής τάσης. Πριν μερικούς μήνες ένας άλλος εργάτης είχε χάσει το χέρι του. Επειδή θα μας πουν πάλι ότι ήταν ατύχημα και ότι ο εργάτης ήταν απρόσεχτος να απαντήσουμε δυνατά: ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ! Στο συγκεκριμένο έργο έχει παραχωρηθεί ΓΗ και ΥΔΩΡ. Είμαστε σίγουροι ότι το τραγικό γεγονος θα προσπαθήσουν να το θάψουν διοτι τα συμφέροντα είναι τεράστια και η διαπλοκή από την κυβέρνηση τους δημάρχους τα τοπικα ΜΜΕ και τους πολιτικάντηδες της περιοχής ειναι ανευ προηγουμένου είναι ολοι αχυράνθρωποι του Κωνσταντακόπουλου. Το αιμα των νεκρών εργατών να μην πάει τσάμπα, ας σηκώσουμε το κεφάλι είμαστε εξοργισμένοι να πάρουμε το αίμα μας πίσω, είναι η ΤΙΜΗ της τάξης μας με σφιγμένη καρδιάΣχόλιο: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα σχέδια των καπιταλιστών.Δεν είναι ένα ακόμα εργατικό ατυχημα όπως θα το παρουσιάσουν και όπως παρουσιάζουν τόσες δολοφονίες όλα αυτά τα χρόνια(βλέπε εργάτες στο Πέραμα).Είναι μία ακόμα δολοφονία από το κεφάλαιο στο βωμό του χρήματος.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Τάσος

3 σχόλια:

chameleontas09 είπε...

http://entasifm.org/index.php/eidiseis/nekros-ergatis-stin-p.o.t.a-messinias.html

Σταμάτης Διπλάρης το όνομα του από τα Κρεμμύδια!!!

chameleontas09 είπε...

http://kkemessinia.blogspot.com/2009/06/blog-post_665.html

chameleontas09 είπε...

Από σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 3/6/2009:

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΓΕΡΑΝΟΥ

Ένας 37χρονος χειριστής μηχανήματος σε υπεργολαβία της εταιρίας "Άκτωρ" σκοτώθηκε χθες στο εργοτάξιο της ΠΟΤΑ στου Ρωμανού, όταν το γερανοφόρο όχημα που χειριζόταν ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Ο άτυχος Σταμάτης Διπλάρης, πατέρας δύο παιδιών, με καταγωγή από τα Κρεμμύδια, εργαζόταν στο συνεργείο του υπεργολάβου κ. Καλαμπαλίκη, που εκτελεί εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης. Γύρω στις 3 χθες το μεσημέρι, την ώρα που βρήκε τραγικό θάνατο, τοποθετούσε με το γερανοφόρο όχημα πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης στο δίκτυο που κατασκευάζει η υπεργολαβία, κοντά στην Τραγάνα. Ο θάνατος του διαπιστώθηκε από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Πύλου. Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως ήταν μόνος του στο εργοτάξιο την ώρα του δυστυχήματος.

Υ.Γ.: Αυτούσιο το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Herpetofauna of Greece