Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Δεματοποιητής στην Πύλο: Κατατέθηκε η περιβαλλοντική μελέτη


από τη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 23/6/2009:

(κλικ επάνω)



Αγγελής

3 σχόλια:

chameleontas09 είπε...

Προσωπικά δε θεωρώ ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι ιδανική θέση για τα απορρίμματα ώστόσο ίσως να είναι η καλύτερη στη συγκεκριμένη περίπτωση καθότι εκεί βρίσκεται και η μέχρι σήμερα χωματερή του δήμου έτσι δε θα έχουμε μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση (κάτι που θα γινόταν αν η τοποθέτηση γινόταν σε άλλη δασική έκταση).

Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τη μανία κάποιων να θέλουν να εγκαταστήσουν δεματοποιητές σε δασικές εκτάσεις καταστρέφοντας τα πάντα (βλέπε Κηνυγού στην συγκεκριμένη περίπτωση που ακούγεται και η νέα θέση "στρογγυλό" καθώς και οι λοιπές δασικές εκτάσεις που είχαν ακουστεί παλιότερα και βρίσκονται στα όρια του δήμου)!!!!

Βέβαια θα έλεγα πως στου Κηνυγού θα ήταν λίγο δύσκολο να τοποθετηθεί δεματοποιητής καθότι εκεί ο Κωνσταντακόπουλος έχει επενδυτικά σχέδια και δε θα ήθελε τα σκουπίδια δίπλα του. Το ίδιο έγινε και στο Μουζάκι αν θυμάμαι καλά που ο επενδυτής είχε κτήματα κοντά στο μέρος που ήθελαν να τοποθετήσουν το δεματοποιητή και τελικά με παρέμβαση του δεν τους άφησε!!!! Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε: κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν δασικές εκτάσεις και κάποιοι άλλοι που ήδη καταστρέφουν και λεηλατούν τη φύση δεν τους αφήνουν!!!! Δεν είναι λίγο οξύμορο αυτό???


Αγγελής

Ανώνυμος είπε...

''Δείξε μου τα σκουπίδια σου... να σου πω ποιος είσαι''.

Η εικόνα των αστικών απορριμμάτων δείχνει πραγαμτικά το πόσο πολιτισμένοι είμαστε. Ο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του χάους, από τους εξουσιαστές, δείχνει πραγματικά το πόσο ηλίθιους μας θεωρούνε.

Υπενθύμιση:

Τα απορρίμματα που θα εναποτίθενται στον Άγιο Νικόλα δε θα αποτελούν προϊόν διαλογής στην πηγή των απορριμμάτων. Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελή προσωρινή λύση που βλακωδώς μας απαλλάσσει από τύψεις και ενοχές της σκουπιδοχαβούζας στην οποία όλοι συντελούμε.

Αλλά τώρα... ποιος χέστηκε!!!

Βάλτα εκεί να μη φάμε το πρόστιμο, άστα να σαπίσουνε, να μην ανακυκλώνονται, να καίγονται και εντάξει είμαστε. Ποιος νοιάζεται; Θα συνηθίσουν.

Πρόταγμα:

Να μη συνηθίσουμε το αδιαχώρητο της βλακείας τους. Δε συμμετέχουμε στην ηλιθιότητα των πράξεων τους και στεκόμαστε αντιμέτωποι για την υπεράσπιση του φυσικού πλούτου.


Σαμποτάζ στα σχέδια της ηλιθιότητας


Υ.Γ.: Όπου και να πάει η νέου τύπου χωματερή, η λογική θα 'ναι η ίδια. Αυτό που μεταβάλλεται είναι το ποσοστό της ανθρώπινης ηλιθιότητας. Α! Είσαι πολύ.... Α! Είσαι λιγότερο.

New Kids On The Blog

chameleontas09 είπε...

New Kids On The Blog

Έτσι ακριβώς!!!!
Σιγά μη γινόταν διαλογή στην πηγή. Ποτέ δεν έχει γίνει!!!! Πολλές φορές τα απορριμματοφόρα μη σου πω μαζεύουν τα απορρίμματα με τα ανακυκλώσιμα των μπλε κάδων μαζί …και όλοι ξέρουμε που καταλήγουν αυτά.
Επίσης γνωρίζουμε πως και να φτιαχτούν οι δεματοποιητές (που δεν αποτελούν λύση), οι παράνομες χωματερές θα συνεχίσουν να υφίστανται, και μαζί και η καύση των απορριμμάτων και και και…. και δεν έχει τέλος η ιστορία.
Όμως πρέπει να βρεθεί λύση και δεν είμαστε εμείς που θα τους τη δώσουμε. Δεν συνδιαλεγόμαστε μαζί τους ούτε συμμετέχουμε στο παιχνίδι τους. Εμείς απλά θα υπερασπιστούμε όσο μπορούμε το ήδη υπάρχον φυσικό περιβάλλον από τις μελλοντικές καταστροφές που οι ίδιοι θέλουν να επιβάλουν.
Σίγουρα ο Άγιος Νικόλας δεν είναι λύση. Όμως καταφέραμε και κερδίσαμε μια μάχη μέχρι τώρα. Αυτή της μη εναπόθεσης των απορριμμάτων σε δασικές εκτάσεις στα όρια του δήμου, σε σημεία επικίνδυνα για πυρκαγιές και σε σημεία όπου βρίσκεται ο υδροφόρος ορίζοντας όλης της περιοχής.


Αγγελής

Herpetofauna of Greece