Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ξυλεία από τον Ταύγετο για την προστασία της Γιάλοβας

Από τη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 1/6/2009:

(κλικ επάνω)

Η κίνηση σαν κίνηση θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ καλή. Χρησιμοποίηση "νεκρής" ξυλείας για την περίφραξη περιοχής της Γιάλοβας.
Όμως ποιός φταίει που έχει υποβαθμιστεί η περιοχή από την εκτεταμένη οικοδομική δραστηριότητα όπως αναφέρεται στο κείμενο; Ποιός φταίει που βόρεια και νότια της λιμνοθάλασσας αναπτύσσονται οι επενδύσεις της Π.Ο.Τ.Α.; Καταρχάς φταίμε όλοι μας που δεν αντιδράσαμε όταν έπρεπε....και φταίει και η Ορνιθολογική που βλέπει την περιοχή Natura 2000 να καταπατείται από τις επενδύσεις (λαμβάνοντας τις χρηματοδοτήσεις επενδυτών και μη) και σίγουρα φταίει και ο δήμος που στήριξε τόσο εύκολα την επένδυση με αποκορύφωμα την υπογραφή σύμβασης για υδροδότηση της Π.Ο.Τ.Α. κλπ.
Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται εν τέλει...
Ας σταματήσουμε να τρώμε το κουτόχορτο που μας ταίζουν!!!


Α (ΑΛΦΑ)


4 σχόλια:

navarino-s είπε...

Δυστυχώς ρε παιδιά! όλα για την ΠΟΤΑ! Τα ντεσιμπέλ και μόνο που θα εκπέμπονται τη νύχτα από τα μπαρ -θα γίνουν αμέτρητα τέτοια και μέσα και έξω από την ΠΟΤΑ- όχι μόνο χαμελαίοντα αλλά ούτε γουστέρα και κορατζίνα δεν θα αφήσουν!

chameleontas09 είπε...

@navarino-s

το χειρότερο tο οποίο και διάβασα στο φόρουμ του ampelofyto.gr είναι ότι στην περιβαλλοντική μελέτη της ΠΟΤΑ εκτός των άλλων επιχειρημάτων για την προστασία της περιοχής είναι και αυτό της προστασίας της χερσαίας χελώνας από μέρους της ΠΟΤΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι μετανάστες που ζούσαν μέχρι τώρα στην περιοχή σκότωναν και έτρωγαν τις χερσαίες χελώνες. Ενώ τώρα με την κατασκευή της ΠΟΤΑ όλο αυτό θα σταματήσει.
Μιλάμε για τρελή επιχειρηματολογία...

Α (ΑΛΦΑ)

nileas είπε...

η ορνιθολογικη κανει οτι προσταξει η τσεπη της..απλα και κατανοητα.Τα πηρε απο τον καπετανιο , στα @@ και ο χαμελαιοντας και τα πουλια αφου σε ακτινα 2-3 (?)χιλιομετρων ενα εργοστασιο βαριας βιομηχανιας θα καταστρεφει οτι η φυση με κοπο χτιζει.Εδω ρε παιδια αποδημουν τοσα πουλια.. φανταστειτε μονο απο τα λιπασματα των γκολφ ποσο αμεσσα μπορει να επηρεαστει η περιοχη.
Αλλα κατ τ αλλα η αγαπη για τα πουλια θα μενει ατοφια...

Βεβαια το γεγονος οτι στην πυλο χρονια τωρα παιδια με μερακι και ορεξη προσπαθουσαν υπο αντιξοες συνθηκες να συνενοηθουν με τους εδω μπαστουνοβλαχους για να σωθει η λιμνη ,δειχνει οτι και μεσα εκει υπαρχει κοσμος αγνος.
Επιφυλασσομαι χρονικα για καποια κειμενα που ειχαν γραφτει στην εφημεριδα της κινω απο βιολογους για την λιμνοθαλασσα.Για να δουμε τι εχει αλλα3ει κι ολας απο το 2000 μεχρι σημερα.

καλοριζικος κι ολας, σ ενα μπλογκ διαμαντι για την περιοχη.

chameleontas09 είπε...

nilea

Καλως ηρθες!!!! Ειναι σημαντικη η παρεμβαση σου μιας και ξερω πως γνωριζεις περαιτερω τα θεματα της περιοχης!!!!
Κανονισου απο βδομαδα να βρεθουμε!!! Περίμενε τηλεφωνο μου!!!! Εχουμε να πουμε πολλα και διαφορα!!!!

Αγγελης (πρωην Α)

Herpetofauna of Greece