Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Στη Μεσσηνία «ψαλιδίζουν», στην Αταλάντη «φουσκώνουν»


μας το υπέδειξε ο φίλος navarino-s

άρθρο της σημερινής ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, 6/6/2009:

Στη Μεσσηνία «ψαλιδίζουν», στην Αταλάντη «φουσκώνουν»

Την ίδια στιγμή οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, που αποτέλεσαν σημαία και της σημερινής κυβέρνησης, δείχνουν να μπαίνουν σε βαθιά «κατάψυξη»!

Στο υπουργείο Οικονομίας έχουν αρχίσει κιόλας να κρατούν μικρό καλάθι και εκμυστηρεύονται ότι από ένα σύνολο 57 τουριστικών επενδύσεων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που έχουν υποβληθεί μέσα στο 2008 στο Invest In Greece, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά παρά μόνον το 50% από αυτές. Και αν...

Μεγάλες (έως και «φαραωνικού» κάποιες φορές) τουριστικές επενδύσεις, που είχαν εξαγγελθεί πριν από 10 ή 15 χρόνια και είχαν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα βήματα της υλοποίησης, είτε συρρικνώνονται εξαιτίας της κρίσης (λ.χ. ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2009 με ένα μόνο από τα τέσσερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του αρχικού σχεδιασμού) είτε παραμπέπονται οριστικά στις ελληνικές καλένδες εξαιτίας σοβαρών νομικών εμπλοκών (Cavo Sidero στη Σητεία Κρήτης), ενώ κάποιοι άλλοι υποψήφιοι επενδυτές -πείσμα των καιρών και της κρίσης-δείχνουν διαθέσεις επεκτατισμού!

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει η περίπτωση του Atalanti Hills της κοινοπραξίας lokros (μετέχει και το μεγάλο επενδυτικό fund της Europa capital), που έχει σχεδιάσει να κατασκευάσει ένα συγκρότημα 3 ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων και 5.000 κατοικιών (!) σε μια έκταση 12.500 στρεμμάτων στα σύνορα Φθιώτιδας με Φωκίδα, που όμως έχει σκοντάψει και αυτό σε πάσης φύσεως εμπόδια και δικαστικές διαμάχες γύρω από τα περιβαλλοντικά...



Α (ΑΛΦΑ)

1 σχόλιο:

chameleontas09 είπε...

Είναι γνωστό πως το 2010 θα ξεκινήσει η λειτουργία του 1 από τα 4 τμήματα της Π.Ο.Τ.Α.. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσει η Π.Ο.Τ.Α. Ρωμανού η οποία θα μπορούσε να πεί κανείς ότι βρίσκεται στα τελειώματα. Το θέμα τώρα είναι (όπως λέει και ο διαχειριστής της καλύβας Πάνος Ζ. panosz.wordpress.com) μήπως καταφέρουμε και σταματήσουμε -η καλύτερα να μην ξεκινήσουν- τα υπόλοιπα τμήματα στα οποία δεν έχουν ακόμα γίνει σημαντικές εργασίες από μέρους του επενδυτή που να μην είναι αντιστρέψιμες!!!


Α (ΑΛΦΑ)

Herpetofauna of Greece