Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Δε διαθέτουν πυροσβεστικά οχήματα


από το σημερινό ΘΑΡΡΟΣ, 19/6/2009:

Παίζουν με τη φωτιά δώδεκα Δήμοι

Δώδεκα Δήμοι της Μεσσηνίας, αν και η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1η Μαΐου, δε διαθέτουν πυροσβεστικό όχημα, παρά τα παθήματα του 2007.

Πρόκειται για τους Δήμους Αίπειας, Αριστομένους, Αρφαρών, Αυλώνος, Είρας, Θουρίας, Λεύκτρου, Μεθώνης, Πεταλιδίου, Πύλου, Φιλιατρών και Χιλιοχωρίων, οι οποίοι, σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις «πρώτες βοήθειες» μέχρι να έλθουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όλα αυτά τη στιγμή που οι πολλές βροχές του χειμώνα είχαν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της αυτόφυτης βλάστησης, η οποία, με τις υφιστάμενες συνθήκες, αποτελεί μία πρώτης τάξεως καύσιμη ύλη.

Οι 31 ΟΤΑ της Μεσσηνίας (29 Δήμοι και 2 Κοινότητες) διαθέτουν 32 συνολικά οχήματα διαφόρων κατηγοριών. Τα περισσότερα, 5 στον αριθμό, διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για 3 με κίνηση στους τέσσερις τροχούς (4Χ4) και για 2 μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα. Ακολουθούν με 3 οχήματα (4Χ4) ο Δήμος Άριος, με 2 οι Δήμοι Ανδανίας, Μελιγαλά και Παπαφλέσσα, με 1 οι Δήμοι Αβίας, Αετού, Ανδρούσας, Γαργαλιάνων, Δωρίου, Ιθώμης, Κορώνης, Μεσσήνης, Νέστορος, Οιχαλίας και η Κοινότητα Τριπύλης.







Αγγελής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και σε περίπτωση φωτιάς σε γειτωνικούς νομούς (κάτι πιθανό δηλαδή)τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα γιατί θα τρέχουν δυνάμεις και απο μεσσηνία να ενισχύσουν την κατάσβεση. προσωπικά δεν αποκλείω να τους στέλνουν μέχρι και στη κρήτη σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.........

Mηχανοκινητος είπε...

νομίζω στον Δήμο Αίπειας,κάποτε υπήρχε ένα και περίμενε,τώρα δεν ξέρω τι γίνετε..

Herpetofauna of Greece