Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Διαμαρτυρία για τις κατασκευές στην παραλία του Ρωμανού


Γράφει η ΘΥΜΩΜΕΝΗ
(2 κείμενα διαμαρτυρίας, ένα για σχετικές υπηρεσίες και ένα για περιβαλλοντικές οργανώσεις)

Για τις Υπηρεσίες:

Παρακαλώ όπως ελεγχθεί η νομιμότητα της με αριθμ. πρωτ. 65487/14868/14-10-08 Απόφασης του Γεν.Γραμμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου περί “Παραχώρησης δικαιώματος χρήσης τμήματος αιγιαλού και θαλάσσιου χώρου για το έργο «Εγκαταστάσεις στην περιοχή Δ.Δ.Ρωμανού ΠΟΤΑ».

Το έργο αφορά σε 3 ξύλινες κατασκευές πρόσβασης στην παραλία και υποθαλάσσιους αγωγούς λήψης και διάθεσης θαλασσινού νερού για τις ανάγκες του κέντρου θαλασσοθεραπείας. Όμως οι κατασκευές είναι 4, αφορούν προσβάσεις στο αναψυκτήριο, σε χώρο αποθήκης, και χώρους υγιεινής, κάθε μια έχει επιφάνεια περίπου 500τ.μ., θεμελιώνονται σε βάθος 8 μέτρων με τσιμεντοπασσάλους διαμέτρου 0,80 μέτρα και τοποθετούνται στην περιοχή των αμμοθινών και δίπλα στην παράκτια βλάστηση.

Η Απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία (περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, οικότοπος προτεραιότητας) αλλά και με την με αριθμ.πρωτ. οικ. 146477/2437/24.5.2006 Κοινή Απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠ. Αγροτικής Ανάπτυξης – Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης και Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας.

*

Για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις

Επικοινωνώ μαζί σας σχετικά με το έργο που πρόκειται να γίνει στην παραλία του Ρωμανού (περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, οικότοπος προτεραιότητας) και αφορά σε 4 κατασκευές πρόσβασης σε αναψυκτήριο, σε χώρο αποθήκης, και χώρους υγιεινής, κάθε μια έχει επιφάνεια περίπου 500τ.μ., θεμελιώνονται σε βάθος 8 μέτρων με τσιμεντοπασσάλους διαμέτρου 0,80 μέτρα και τοποθετούνται στην περιοχή των αμμοθινών και δίπλα στην παράκτια βλάστηση.

Το έργο έχει αδειοδοτηθεί με αριθμ. πρωτ. 65487/14868/14-10-08 Απόφαση του Γεν.Γραμμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου περί “Παραχώρησης δικαιώματος χρήσης τμήματος αιγιαλού και θαλάσσιου χώρου για το έργο «Εγκαταστάσεις στην περιοχή Δ.Δ.Ρωμανού ΠΟΤΑ» και έρχεται σε αντίθεση με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία (περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, οικότοπος προτεραιότητας) αλλά και με την με αριθμ.πρωτ. οικ. 146477/2437/24.5.2006 Κοινή Απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠ. Αγροτικής Ανάπτυξης – Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης και Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας.


περισσότερα στην καλύβα



Αγγελής

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gia tis 1200 thesis ergasias stin pota giati de grafete re karagkiozides oikologoi? ante na kanete kamia doulia re tempelides tou kerata

Ανώνυμος είπε...

eklase kaneis???

Ανώνυμος είπε...

oraio to astiaki sou blaka, komplexike . aristeroi tis simforas bromokoumounia.alites. asxolithite me tipota kalitero apo to na sxoliazete oli ti mera sta blogs. den exete idea gia tin perioxi tis pilias kai ekfete gnomi panilithioi. thelete de thelete i pota tha ginei kai tha boithisei afantasta tin perioxi mas.

chameleontas09 είπε...

Καλώς τα τα παιδιά...

κι ελεγά κι εγώ τόσο καιρό δε θα εμφανιστούν! Δε θα κάτσω να ασχοληθώ και πολύ μαζί σας...

1) Κάθε επένδυση σαν τη συγκεκριμένη δουλεύει με προσωπικό. Από τη στιγμή που δε θα χρησιμοποιηθουν ρομπότ θα δουλέψουν άνθρωποι ...φυσικό είναι αυτό. Φυσικό είναι επίσης οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν και ανάγκη τα λεφτά. Αλλιώς ποιος θα κράταγε τα μπαστούνια του γκόλφ? ποιος θα κούρευε το γκαζόν? ποιος θα μάζευε τα σκατά των εφοπλιστών?
2) Το να θες μια παραλια η μια ακτή να παραμείνουν έτσι όπως ήταν τόσους αιώνες τώρα δε σε κάνει οικολόγο αλλά απλό άνθρωπο. Έχετε μπλεχτεί κι εσείς με αυτά που ακούτε περι οικολογίας και αρλούμπες και όποιον βλέπετε να νοίαζεται για τη ελευθερία της φύσης και του περιβάλλοντος τον λέτε οικολόγο κλπ παπαριές.
3) Μόλις τώρα γύρισα από την Πυλία. Αμφιβάλλω για σένα όμως αν ξέρεις τι είναι η Πυλία γιατί το μόνο που θα νωρίζεις φαντάζομαι είναι το Costa Navarino και τα κωλόμπαρα στην Πύλο. Τους αγρότες στα χωριά που ξεφυλλίζουν τις σταφίδες για 3 και 60 δεν τους ξέρεις. Πιες λοιπόν το φραπέ σου κάτω απο τον πλάτανο και μέτρα τα μαγαζιά που αγόρασε ο Λάκωνας με την παρέα του για να δεις ποιος θα βγει κερδισμένος από το όλο θέμα.
4) Μπόρεις να συνεχίσεις τη σχολιασμό σου στο ιστολόγιο!!! Θα φανεί μετά ποιος ασχολείται με τα blogs και ποιος όχι. Ποιος ξήνεται όλη τη μέρα και ποιος όχι.Εγώ δεν πρόκειται προσωπικά να σβήσω τίποτα άλλα όυτε και θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί σου. Γειά χαρά!!!


Αγγελής

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα λές χαμαιλεοντα ,,, σκασαν και τα κοτόπουλα τώρα ,,, βρε φασιστοηλίθιοι , Αν και με τους όρους της ανάπτυξης της χούντας που ζούμε,τα λεφτά που πήρε ο καπετάνιος μέχρι τώρα, πήγαινανε στήν περιοχή και αν 15 χρόνια τώρα τρέχαν τα " αναπτυξιακά προγράμματα " που τρέχαν και τρέχουν παντού εκτός απο την Πυλία ( λόγω ΠΟΤΑ ) θα είχαν δημιουργηθεί περισότερες θέσεις εργασίες και μάλιστα οχι για να πάτε να ξεσκατίζεται μαλάκες για τους οποίους θα είστε αόρατοι στην καλύτερη περίπτωση !! .
Αλλα τη να περιμένεις απο ηλίθιους που τους αρέσει να πηγαίνουν για 5 μέρες σε παραλίες ( Πετροχώρι - Ρωμανό ) και να θέλουν και ξαπλώστρες , γιατι τόσες σας δίνει το αφεντικό και να το παίζουν νεογίαπιδες ! Νεοκακομήριδες είστε και δε το καταλάβατε , και σε λίγο ηλίθιοι δε θα τίς έχουν οι μάο - μάο τις ξαπλώστες αλλά ο καπετάνιος και δε θα μπορείτε ούτε με κυάλια να τις δείτε.
Ευτύχως και κάποιοι αντιστέκονται και μπράβο τους !!!

Herpetofauna of Greece