Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Έντονες αντιδράσεις για κεραία τηλεφωνίας στην Κυπαρισσία

Την έντονη αντίδραση κατοίκων της Κυπαρισσίας προκάλεσε η πρόθεση της εταιρείας Τellas να εγκαταστήσει κεραία τηλεφωνίας σε ιδιόκτητο χώρο πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μάλιστα το θέμα έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο και πήρε ομόφωνη απόφαση για τη μη αποδοχή τοποθέτησης οποιασδήποτε κεραίας τηλεφωνίας εντός του ιστού της πόλης.
Χθες το πρωί όταν συνεργείο (προφανώς από την εταιρεία) προσπάθησε να συνεχίσει τις εργασίες που ήδη είχαν ξεκινήσει με σκάψιμο σε ιδιόκτητο χώρο, συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής που τους σταμάτησαν άμεσα, ενημερώνοντας παράλληλα το δήμο.

Το θέμα όμως πήρε νέα τροπή καθώς όπως μας επισήμανε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σωτήρης Τσίγγανος που ήταν στο σημείο, οι εργάτες του επέδειξαν έγγραφο του δήμου με το οποίο τόνισαν ότι έχουν την άδεια να κάνουν τις σχετικές εργασίες. Ολα αυτά τη στιγμή που στο συμβούλιο που είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ από το δήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη και από τον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Γκότση είχε επισημανθεί ότι μόλις προχθές ενημερώθηκαν ότι υπάρχει πρόθεση να τοποθετηθεί κεραία και αμέσως κίνησαν τις διαδικασίες να ενημερωθούν για το τι έχει γίνει και αν έχουν δοθεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Μάλιστα χθες που θέσαμε το θέμα του συγκεκριμένου εγγράφου ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Γκότσης μας τόνισε πως το σχετικό έγγραφο που έχει ημερομηνία 23/6/2009 και έχει δοθεί από το δήμο είναι για άδεια τομής του οδοστρώματος για ένα συγκεκριμένο μήκος, αφού τους είχε γίνει αίτηση προς το δήμο έχοντας επισυνάψει και τα σχετικά σχεδιαγράμματα.
Από πουθενά δεν προκύπτει η εγκατάσταση κεραίας, στα πλαίσια ,όπως αναφέρει και η αίτηση που έχει κατατεθεί προς το δήμο, του προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας και την συνεργασία Tellas – OTE, μάλιστα επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή έψαξαν το ζήτημα και η προφορική ενημέρωση που είχε χθες από Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ήταν ότι δεν έχει δοθεί καμία άδεια για τοποθέτηση κεραίας στην Κυπαρισσία.

Ενώ ήδη από το πρωί είχε σταλεί και σχετικό έγγραφο προς την αστυνομία στο οποίο χαρακτηριστικά ανέφερε «Μετά από καταγγελίες δημοτών μας ότι ξεκίνησαν εργασίες τοποθέτησης κεραίας τηλεφωνίας σε χώρο νοτίως του κτηρίου του ΟΤΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την τοποθέτηση οποιασδήποτε κεραίας μέσα στην πόλη, προκειμένου να προστατέψει την υγεία των πολιτών.
Παρακαλούμε να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της τοποθέτησης.
Όσον αφορά την υπηρεσία μας δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση την τοποθέτηση ανάλογων κεραιών στην πόλη μας».
Οσον αφορά την απόφαση που λήφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θανάση Πετρόπουλο ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής για αυτό και ο δήμος θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να σταθεί αλληλέγγυος στους πολίτες.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Γκότσης τόνισε ότι οι άδειες δίνονται από την ΕΕΤΤ και αύριο (χθες) θα ξέρουμε αν υπάρχει, ενώ και ο δήμαρχος αρχικά σημείωσε ότι ίσως θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί αν είναι εκπομπής ή λήψης και τι κεραία είναι αυτή.
Στις επόμενες τοποθετήσεις τους όμως τόσο ο κ. Πετρόπουλος όσο και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σωτήρης Τσίγγανος ζήτησαν να υπάρχει άμεσα μια ομόφωνη απόφαση για να μην επιτραπεί η τοποθέτησή της, με τον κ. Τσίγγανο να επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο ο δήμος σε τέτοια θέματα να μην είναι ενήμερος και να τα μαθαίνει τελευταία στιγμή.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος συμφώνησε να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση εκφράζοντας την αντίθεση του δήμου στο να τοποθετηθούν κεραίες τηλεφωνίας στα όρια της πόλης, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα προηγούμενο και για μελλοντικές τέτοιες καταστάσεις.

Πηγή: Ελευθερία
παρμένο από το ιστολόγιο FILIATRANEWS

με ενδιαφέροντα σχόλια εδώ


Αγγελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Herpetofauna of Greece