Κυριακή 26 Ιουλίου 2009



Πυρκαγιές έκαιγαν ανεξέλεγκτα από το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μεταξάδα Γαργαλιάνων και Χρυσοκελαριά Κορώνης. Ωστόσο ακούγεται πως τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο στην Μεταξάδα παρόλο που η φωτιά πέρασε σε απόσταση αναπνοής από σπίτια σε Μεταξάδα και Μανιάκι. Στην Κορώνη (Χρυσοκελαριά) η φωτιά είναι μικρότερης έντασης από αυτή της Μεταξάδας αν και συνεχίζει να καίει ακόμα με ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο βουνό βόρια της Χρυσοκελαριάς, το οποίο τώρα καίγεται, προορίζονταν για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής λιγνίτη….(Ας υποθέσουμε πως είναι τυχαίο!!!!). Δεν γνωρίζουμε ακόμα το μέγεθος των καταστροφών. Πάντως «καλά» το έχουν ξεκινήσει…. …στην περίπτωση που θέλουν να κάνουν στην Μεσσηνία ότι έκαναν και στην Ηλεία…


Kώστας (όχι ο PYLOS) - ΆΛΦΑ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπαράζ εμπρησμών είχαμε το τελευταίο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας που κινητοποίησαν τις Πυροσβεστικές δυνάμεις .Πυρκαγιές ξέσπασαν στη Μεταξάδα, τη Μεταμόρφωση, τη Βαλύρα, τη Σκάλα, τον Μελιγαλά, τα Πηγάδια στον Ταΰγετο και τα Λέικα. Όλες οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και δεν προξένησαν ιδιαίτερα μεγάλες ζημιές.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας σε δηλώσεις του αποδίδει τις φωτιές σε έργο εμπρηστών

metamorfosis-messinias.blogspot 24/7

chameleontas09 είπε...

Τράβηξα κάποιες φωτογραφίες από τη φωτιά στη Χρυσοκελαριά!!! Ίσως τις ανεβασω όταν μπορέσω για να δειτε όλο το βουνό καμένο, αν και δεν είναι σε πολύ καλή ανάλυση!!! Στα κανάλια της μεσσηνίας έλεγαν πως η φωτιά είχε σβήσει ενώ καιγόταν ακόμα μέχρι Κυριακή απόγευμα!!!

Αγγελής (Κώστα όχι ΑΛΦΑ πλέον)


apo internet cafe Pylos

Herpetofauna of Greece