Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Από το διήμερο οδοιπορικό αντίστασης στην Πάρνηθα
Σάββατο 4 Ιούλη - Κυριακή 5 Ιούλη 2009
Η Πρωτοβουλία Αγώνα από το λόφο του Στρέφη για τη Γη και την Ελευθερία διοργάνωσε οδοιπορικό στην Πάρνηθα. Συγκεκριμένα αναφέρουν στην αφίσα τους:

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗ
ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Η Πάρνηθα δεν είναι τσιφλίκι μιας δράκας κρατικών αξιωματούχων, κατασκευαστών και επιχειρηματιών που ανέλαβαν ως εργολαβία την «προστασία» και την «αξιοποίηση» του βουνού. Η Πάρνηθα δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια τους και στη συνένοχη σιωπή – ακόμα κι αυτών που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για την προστασία της φύσης – απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα της λειτουργίας στρατιωτικών βάσεων και «πάρκων» κεραιών πάνω στις κορφές της, της οικοδόμησης οικισμών μέσα στα εναπομείναντα δάση της, της λειτουργίας και επέκτασης του καζίνου στην καρδιά του Δρυμού. Και που δυο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 27ης Ιούνη 2007 σχεδιάζουν επιπλέον στην Πάρνηθα τη δημιουργία βιομηχανικής ζώνης και την οικοδόμηση τεχνολογικής πολιτείας («Τεχνόπολη Ακρόπολις Α.Ε.) στους ανατολικούς πρόποδές της, την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον πυρήνα του Δρυμού, την ανέγερση καταστημάτων αναψυχής στην Αγία Τριάδα, καθώς και τον περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης στο Δρυμό και την επιβολή αντιτίμου στους επισκέπτες.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Σάββατο 4 Ιούλη - Κυριακή 5 Ιούλη

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ «ΞΕΝΙΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Πρωτοβουλία Αγώνα από το λόφο του Στρέφη για τη Γη και την Ελευθερία


strefis.ath.cx

περισσότερες εικόνες εδώ


Για την ιστορία ο αρχιτέκτονας που έχει εκπονήσει τη μελέτη για το Τεχνολογικό Πάρκο στην Πάρνηθα είναι ο γνωστός σε όλους "πράσινος" Τομπάζης, ο οποίος εκτός των άλλων έχει αναλάβει την "ανάπλαση" στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα, το σχεδιασμό των τουριστικών εγκαταστάσεων στο Κάβο Σιδερό στην Κρήτη καθώς και αυτόν του Navarino Resort (Π.Ο.Τ.Α. Μεσσηνίας) στο τμήμα Ρωμανού.Αγγελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Herpetofauna of Greece