Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

2ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ενάντια στην κρατική-καπιταλιστική επίθεση στη φύση και την κοινωνία


2ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ στην Αθήνα (Πολυτεχνείο)


προβολές – συζητήσεις – έκθεση φωτογραφικού και έντυπου υλικού
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ Σάββατο 10 Οκτώβρη, 7μμ
Προβολή βίντεο: “Ο ποταμός Αχελώος και στιγμές αγώνα ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του” (΄75)
Ενημέρωση από συντρόφους της “Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα”: Για την οικολογική και κοινωνική σημασία του ποτάμιου οικοσυστήματος του Αχελώου.
Για την καταστροφή και λεηλασία του με τα φράγματα, τις αμμοληψίες, την αποψίλωση των παρόχθιων δασών και την επικείμενη εκτροπή του.
Για τον αγώνα προάσπισης του ποταμού, τις αυτόνομες παρεμβάσεις στην Μεσοχώρα Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή και τις συγκρούσεις με τις κατασταλτικές δυνάμεις στην πορεία της 9ης Αυγούστου στο φράγμα Μεσοχώρας.
και συζήτηση για την προοπτική της συνέχισης, της διεύρυνσης και της όξυνσης του αγώνα.

Κυριακή 11 Οκτώβρη, 5μμ
Ενημερώσεις από πρωτοβουλίες αγώνα και συντρόφους για αγώνες που ξεσπούν ενάντια στην επέλαση της ανάπτυξης σε διάφορα σημεία όπου εκδηλώνεται η κρατική - καπιταλιστική επιθετικότητα τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στους ελεύθερους χώρους στις πόλεις.
Από την Πάρνηθα, τον Αχελώο, τον Αμβρακικό, την Γκιώνα, τον Υμηττό... ως το πάρκο Κύπρου & Πατησίων, το πάρκο Ναυαρίνου, τον αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, την πλατεία Σκουφά στην Άρτα, το δημοτικό πάρκο στο Αγρίνιο...
και συζήτηση για τη συνάντηση και σύνδεση των επιμέρους μετώπων αντίστασης ενάντια στην καταστροφή, την λεηλασία και τον έλεγχο της φύσης και της κοινωνίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Δευτέρα 12 Οκτώβρη στην Αθήνα, Προπύλαια, 12μ
τη μέρα που εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η συνταγματικότητα του νόμου που αφορά την αναγκαστική απαλλοτρίωση της Μεσοχώρας

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι (Αγρίνιο), Ανοιχτή Συνέλευση (Άρτα), σύντροφοι από Τρίκαλα, Πρωτοβουλία Αγώνα από το λόφο του Στρέφη για τη ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Αθήνα).

εδώ είναι και το κάλεσμα της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1086234
Αγγελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Herpetofauna of Greece