Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ντύθηκαν "σκουπίδια"

Άρθρο του Αντώνη Πετρόγιαννη


 O Αμερικανός ιστορικός και θεατρικός συγγραφέας Χάουαρντ Ζιν, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, είχε πει κάποτε ότι «αν οι άνθρωποι από καιρό σε καιρό δεν έλεγαν ένα “όχι”, αν δεν αποφάσιζαν να μην υπακούσουν σε νόμους που είχαν πάψει να θεωρούν δίκαιους, η δημοκρατία δε θα ήταν ζωντανή. Η ανυπακοή είναι η προϋπόθεση της δημοκρατίας, όχι η τυφλή υπακοή. Η ανυπακοή είναι η ατμομηχανή της ανθρώπινης προόδου».

 Δε γνωρίζουμε αν τα αγόρια και κορίτσια που αποτελούν την ομάδα «Critical Mass» γνωρίζουν το συγγραφέα. Δεν έχει καμιά σημασία. Χθες, όμως, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, έξω από το Δημαρχείο, έκαναν πράξη τα παραπάνω, αμφισβητώντας με το δικό τους δημιουργικό τρόπο τις λύσεις που φαίνεται να δρομολογούνται- έστω και προσωρινά- στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία μέσω της διαμαρτυρίας τους να ενημερώσουν τον περαστικό κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα.
Ντύθηκαν, λοιπόν, οι ίδιοι «σκουπίδια» και θέλησαν να δηλώσουν τη δική τους άποψη, την αντίθεσή τους, στα όσα γίνονται πάνω στο ζήτημα αυτό από τη Δημοτική Αρχή«Η εξουσία αναλώνεται σε πρόχειρες λύσεις, εφευρίσκει χωματερές και μπαλοποιητές, αδιαφορώντας για τις επιστημονικές λύσεις. Οι μπαλοποιητές δεν εφαρμόζονται σε σύμμεικτα σκουπίδια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης, διαφορετικά δημιουργούν νέες χωματερές, πιο επικίνδυνες.Ο Δήμος Ελευσίνας βρήκε μόνος του λύση στα σκουπίδια χωρίς τη βοήθεια της Περιφέρειας και του κράτους. Η λύση είναι ολική ανακύκλωση, κομποστοποίηση, εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από σκουπίδια», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στο φυλλάδιο που μοίρασαν στους περαστικούς και έδωσαν στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, ο οποίος τους υποδέχτηκε στο γραφείο του με ένα αμήχανο χαμόγελο.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Αγγελής

2 σχόλια:

cook είπε...

επιτελους και λιγη δραση!καλως σας βρηκα καλε μου συμπατριώτη :)

chameleontas09 είπε...

@ cook να σαι καλά...
καλώς ήρθες από τα λημέρια μας!!!


Αγγελής

Herpetofauna of Greece