Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η απόλυτη ξεφτίλα της Π.Ο.Τ.Α. έχει όνομα: Navarino Environmental Observatory

Ανακοινώθηκε χθες το πρωί με μια λαμπρή τελετή, στην Ακαδημία Αθηνών η δημιουργία εντός των ορίων της Π.Ο.Τ.Α. του περιβαλλοντικού ερευνητηρίου για την κλιματική αλλαγή (όπως θέλουν να λένε) με την επωνυμία Navarino Environmental Observatory ή αλλιώς Ν.Ε.Ο..

Στην εν λόγω τελετή, ήταν ολοι εκεί. Κλιμάκιο καθηγητών απο τη Σουηδία, καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι της ΤΕΜΕΣ, ο κύριος Κωνσταντακόπουλος με το γιό του και τη σύζυγό του, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Άντζελα Γκερέκου, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νομάρχης μεσσηνίας Δημ. Δράκος, οι δήμαρχοι Πύλου Γ. Χρονόπουλος και Γαργαλιάνων Στ. Καλοφώλιας καθώς και πολλοί άλλοι κύριοι, σαφώς ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία της φύσης. 

Ωστόσο από την τελετη έλαμψαν δια της απουσίας τους τα γιαούρτια...δίοτι σε μια μάζα ατόμων υποκριτών, εκμεταλλευτών, ξεφτιλισμένων και εξουσιαστών το γιαούρτι αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα!!!

Πως όμως καταλήγουμε στο συμπέρασμα αυτό?? Γιατί υποκριτές και ξεφτιλισμένοι? Πολύ απλά γιατί παίζουν με τη νοημοσύνη μας!

Ας δώσουμε μερικά παραδείγματα...

(1) Όταν αναφέρεις ότι (βλέπε πηγή εδώ)

…Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:
- Αποκατάσταση και ανάδειξη του παραποτάμιου οικοσυστήματος του ποταμού Σέλα που εντάσσεται στο δίκτυο NATURA 2000
Τα έργα πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), βάσει της εγκεκριμένης ειδικής τεχνικής μελέτης. Τα έργα της φάσης αυτής περιελάμβαναν απομάκρυνση του μη ιθαγενούς καλαμιού και ενίσχυση της παρόχθιας βλάστησης με φυτεύσεις θάμνων και δέντρων που ευδοκιμούν στην περιοχή. Συνολικά φυτεύτηκαν σε επιλεγμένες θέσεις στις παρόχθιες περιοχές του Σέλα 335 δέντρα όπως πλατάνια, ιτιές, κουτσουπιές και αρμυρίκια και 1.622 θάμνοι διαφόρων τοπικών ειδών όπως πικροδάφνες, λυγαριές, μυρτιές και βιβούρνα.
Η φροντίδα των φυτών και η παρακολούθηση της ανάπτυξής τους γίνεται από ειδική ομάδα γεωπόνων και τεχνικών της TEMES με τη συνεργασία της ΕΟΕ, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών αναπαραγωγής και διαβίωσης μικρών θηλαστικών και πουλιών που έχουν καταγραφεί στην περιοχή…

και αντί αυτού κάνεις αυτό....δηλαδή συστηματικό σκουπιδότοπο στο ποτάμι (αντι αποκατάστασης και ανάδειξης) τότε ναι είσαι ΨΕΥΤΗΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και πολλά άλλα κοσμιτικά επίθετα!

(2) Όταν μιλάς για την Π.Ο.Τ.Α. κάνοντας τον ανήξερο (αυτό απευθύνεται στο δήμαρχο Πύλου από διάλογο τον απρίλη του 2009) λες και είμαστε τίποτα ηλίθιοι και δεν ξέρουμε τι ρόλο διαδραματίζεις εσύ στα γεγονότα...και έπειτα φωτογραφίζεσαι με αυτούς που και καλά δεν γνώριζες. Διότι τότε ούτε το επώνυμο του εφοπλιστή δεν έλεγες γιατί δήθεν δεν το ήξερες...ε ναι είσαι ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και πολλά άλλα κοσμιτικά επίθετα.

(3) Όταν καταστρέφεις, λεηλατείς, οικοιοποιείσαι παραλίες NATURA, εξαγοράζεις ολα τα νερά σε περιοχή με  τεράστια προβλήματα λειψυδρίας (τους καλοκαιρινούς μήνες) για να ποτίζεις γκολφ και να γεμίζεις πίσινες και πολλά άλλα που έχουν αναφερθεί και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνονται (γιατί καταντάει κουραστικό)...

...και έπειτα μας λες ότι εσύ ο ίδιος φροντίζεις για το περιβάλλον κατασκευάζοντας χώρους για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία του ...ε τότε δεν είσαι ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ, ΨΕΥΤΗΣ κλπ???, τότε δεν παίζεις με τη  νοημοσύνη μας???

Η παραπάνω λίστα με τα σημεία θα μπορούσε να είναι ατελειωτη...αλλά δε θέλω να κουράσω άλλο!!

Ένας μύθος του Αισώπου έλεγε:
«Ο σκορπιός θέλει να περάσει το νερό αλλά δε γνωρίζει κολύμπι. Βλέπει τον βάτραχο, λαμπρό κολυμβητή, και του ζητά να τον πάρει στη ράχη του να περάσουν μαζί. Ο βάτραχος διστάζει: "Άμα σε πάρω επάνω μου, μπορεί να με κεντρίσεις". Ο σκορπιός προσβάλλεται: "Μα, άμα σε κεντρίσω και πεθάνεις, θα βουλιάξουμε και οι δυο μαζί!" Το ξανασκέφτεται ο βάτραχος, πείθεται, βάζει επάνω του το σκορπιό, μπαίνουν στο ρεύμα. Κάποια στιγμή που βρίσκονται στα μισά, ο σκορπιός τον κεντρίζει. Και ενώ ο βάτραχος ξεψυχάει και αρχίζουν και οι δυο να βουλιάζουν, ρωτάει το σκορπιό: "Γιατί;" Και ο σκορπιός αποκρίνεται: "Δεν μπορούσα αλλιώς! Είναι στη φύση μου..."».

Έιναι λοιπόν στη φύση αυτής της μάζας ατόμων  να υποκρίνονται, να εκμεταλλέυονται, να κοροιδέυουν κλπ ...όπως και ο σκορπιός δεν αλλάζουν ποτέ!!! Όσο και να προσπαθήσουν να είναι καθαροί με κάποιες λιγοστές πράξεις τους, το παρελθόν τους και ολες οι υπόλοιπες πράξεις τους υποδεικνύουν τι άνθρωποι τελικά είναι!!! Και δυστυχώς αυτές οι πράξεις τους τις περισσότερες φορές έχουν αντίκτυπο σε άλλο κόσμο, αθώο και μη αλλοτριωμένο, κόσμο αυθεντικό και ιδανικό  που βουλιάζει χωρίς να φταίει ...όπως ο βάτραχος βούλιαξε μαζί με τον ψεύτη σκορπιό.

Για όλα αυτά λοιπόν, αυτό το περιβαλλοντικό ερευνητήριο με την επωνυμία ΝΕΟ αποτελεί μέχρι σήμερα την υπέρτατη ξεφτίλα και υποκρισία της Π.Ο.Τ.Α. όλα αυτά τα χρόνια...



Αγγελής



Herpetofauna of Greece