Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την μαζική σφαγή δελφινιών σε ένα ψαροχώρι της Ιαπωνίας. Κάθε χρόνο, οι ψαράδες του χωριού Ταϊτζί παγιδεύουν περίπου 2.000 δελφίνια σε έναν όρμο, επιλέγουν κάποια για να τα πουλήσουν σε ενυδρεία και... σκοτώνουν τα υπόλοιπα.
Η ομάδα του «The Cove» χρειάστηκε χρόνια για να συγκεντρώσει το υλικό για την ταινία, χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες και βιντεοσκοπώντας λαθραία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η ταινία υπογραμμίζει επίσης τους κινδύνους για την υγεία από την κατανάλωση του κρέατος των δελφινιών που περιέχει υψηλές ποσότητες υδραργύρου.
Φέτος το «The Cove» που το έκανε ο Ελληνοαμερικάνος Λούης Ψυχογιός, φωτογράφος του National Geographic κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
Η ομάδα του «The Cove» χρειάστηκε χρόνια για να συγκεντρώσει το υλικό για την ταινία, χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες και βιντεοσκοπώντας λαθραία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η ταινία υπογραμμίζει επίσης τους κινδύνους για την υγεία από την κατανάλωση του κρέατος των δελφινιών που περιέχει υψηλές ποσότητες υδραργύρου.
Φέτος το «The Cove» που το έκανε ο Ελληνοαμερικάνος Λούης Ψυχογιός, φωτογράφος του National Geographic κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
επίσης δείτε και εδώ
Αγγελής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου