Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ανεμογεννήτριες στην πληγωμένη Πάρνηθα

Το έστειλε η άσπρη γάτα.



ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ......οτι εμεινε ορθιο απο την μεγαλη πυρκαγια του 2007 στο κομματι της βοιωτικης Παρνηθας,τωρα το ισοπεδωνουν και το ξεκοιλιαζουν οι μπουλντοζες των εργολαβων της πρασινης αναπτυξης.... Διανοιξη μεγαλων χωματοδρομων,κατασκευη τεραστιων κρατηρων και αποψιλωσεις περιοχων ειναι αυτα που αντικρισαμε πανω στο βουνο στα συνορα αττικης -βοιωτιας.... ειναι μια περιοχη που λιγο πιο δυτικα απ αυτην στο βουνο πανω απο την Στεφανη(δερβενοχωρια) ξεκινησε η πυρκαγια της 27/6/2007 που κατεκαψε δεκαδες χιλιαδες στρεμματα απο το ομορφο βουνο....ενα χρονο μετα τις εξαγγελιες για την δημιουργια αιολικων παρκων στα βουνα της Αττικης βλεπουμε τα πρωτα εργα καταστροφης στο αγαπημενο βουνο.Νεοι μεγαλοι χωματοδρομοι-που πριν μερικους μηνες δεν υπηρχαν-για χρηση απο οχηματα βαρεως τυπου εχουν σαρωσει για χιλιαδες μετρα την περιοχη.Τεραστιοι κρατηρες(10 τουλαχιστον) διαμετρου 30μ και βαθους 3-5μ. εχουν κατασκευαστει για τα τσιμεντενια θεμελια των ανεμογεννητριων.Ισοπεδωση και αποψιλωση πολλων στρεμματων δασικης γης για την δημιουργια χωρων επεξεργασιας των δομικων υλικων...ολα αυτα σε μια περιοχη που εμεινε εντελως ανεπαφη απο την μεγαλη καταστροφη του 2007.

Αν η Παρνηθα που γυρω της κατοικουν 5 εκατ. ανθρωποι ειναι τοσο ανυπερασπιστη(καζινο,στρατοπεδα,βασεις κεραιων,βιλλες,κυνηγοι,κτηνοτροφοι,αγωνες εντουρο και 4x4 ,λατομεια,"ορειβατικα καταφυγια"-ταβερνες κ.α.) καντε το κοπο και φανταστειτε τι συμβαινει και τι θα συμβει στους πιο απομακρυσμενους ορεινους ογκους!

(να θυμηθουμε τι ελεγαν, πριν ενα χρονο, τα αφεντικα και οι συμμαχοι τους)




http://www.eletaen.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=278%3A-75-030609-&catid=35%3Alatest-news&Itemid=194〈=el


χασομέρηδες των βουνών


περισσότερες φωτογραφίες εδώ και εδώ





Αγγελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Herpetofauna of Greece