Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Νέα επένδυση του "καπετάνιου" στη Μεσσηνία!!!!!


Μάθαμε έπειτα και από πληροφορίες πως ο "καπετάν" Βασίλης Κωνσταντακόπουλος αγόρασε (έναντι αδρής αμοιβής) από το κράτος τη νήσο Σαπιέντζα -που βρίσκεται νοτίως της Μεθώνης- με σκοπό την κατασκευή και τέταρτου all-inclusive τουριστικού προορισμού στη Μεσσηνία. Με δηλώσεις του ο ίδιος ο "καπετάνιος" μίλησε για την Π.Ο.Τ.Α. που πρόκειται να κατασκευαστεί αυτή τη φορά σε ένα ανεκμετάλλευτο τουριστικά νησί του νομού. Σύμφωνα με τα κατασκευαστικά σχέδια που ετοιμάζονται, στη Σαπιέντζα θα κατασκευαστούν ελικοδρόμια για την πρόσβαση των παραθεριστών και από αέρος. Το συγκρότημα με την επωνυμία Costa Kapetanio θα διαθέτει επίσης ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, δύο τεχνητές παραλίες τύπου Baywatch, 500 κλίνες, η κάθε μια με δική της υπαίθρια πισίνα ένω θα δημιουργηθεί και ειδικός κυνηγετικός όμιλος για κυνήγι αγριοκάτσικου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα απορρίμματα της συγκεκριμένης Π.Ο.Τ.Α. θα ρίχνονται κατευθείαν στη θάλασσα όπου με μεγάλους αγωγούς θα οδηγούνται στο βυθό, κάτι το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία στη διαχείρηση των στερεών και υγρών αποβλήτων. Η εν λόγω τουριστική επένδυση αναμένεται να μην λειτουργήσει ποτε.


ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ!!!!!

6 σχόλια:

navarino-s είπε...

Ρε σεις αυτό είναι καταπληκτική είδηση!!!! Αυτές οι 18 οπές στο γκολφ με συγκλόνισαν! όλα τα άλλα είναι πιστευτά αλλά 18 οπές!!!!!!
πω!!!πω!!!!πω!!!!

Χαράλαμπος είπε...

Θέτω ένα ερώτημα: Πρέπει ή όχι να γίνονται κατά την γνώμη σας επενδύσεις στην Ελλάδα; Αφού ζούμε σε ένα καπιταλιστικό καθεστώς αναγκαστικά ο μόνος δρόμος ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις που έχουν προοπτικές κερδοφορίας τύπου ΠΟΤΑ. Δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη οικονομική πρόταση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει προστασία του περιβάλλοντος στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν.
Τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις βεβαίως και αλλοιώνουν το αρχικό ανάγλυφο της περιοχής, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς.

chameleontas09 είπε...

Φίλε Χαράλαλαμπε,

το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στον καπιταλιστικό κόσμο δεν κάνει αυτόματα όλους τους Έλληνες καπιταλιστές. Οπότε όπως καταλαβαίνεις η απάντηση μου είναι αρνητική σε τέτοιες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τώρα αν αφήσουμε την πολιτικη θεώρηση και δουμε το ζήτημα οικολογικά και περιβαντολλογικα θα σου έλεγα απλά πως δεν γίνεται σε μια περιοχή όπως η Μεσσηνία να κατασκευάζονται 3 ΠΟΤΑ. Η Μεσσηνία δεν είναι Σκωτία και καμιά περιοχή της Ελλάδος απ όσο γνωρίζω δεν είναι Σκωτία. Βέβαια δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το συγκρότημα για να μπορέσουμε να δούμε ή όχι τα αποτελέσματα που θα επιφέρει (θετικά ή αρνητικά). Ο Χαμαιλέοντας ωστόσο παρατάσσεται με τους πολέμιους του όπως υπάρχουν και άνθρωποι που βρίσκονται με το μέρος του.
Εδω θα είμαστε και θα τα βλέπουμε!!!!

Φιλιατρά News είπε...

"Το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στον καπιταλιστικό κόσμο δεν κάνει αυτόματα όλους τους Έλληνες καπιταλιστές."

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.
Κακά τα ψέματα όμως. Η δημιουργία της ΠΟΤΑ ίσως επιφέρει στην Μεσσηνία μεγαλύτερη ανάπτυξη, άλλες επενδύσεις και φυσικά πόλο έλξης Τουριστών άρα συναλλάγματος, άρα όφελος όλου του Νομού.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Μεσσηνία είναι ο πλέον αδικημένος αναπτυξιακά νομός της Ελλάδας...

Ανώνυμος είπε...

Γιατι όμως είναι η Μεσσηνία ο πιο αδικημενος αναπτυξιακα νομός???? Γιατι εξευτελισαν την παραγωγη ελαιολαδου του καλυτερου στην Ελλαδα. Ποιος την εξευτελησε??? Μα φυσικα το κρατος. Ας μη γελιωμαστε τωρα με την ΠΟΤΑ δε θα πουλησουμε περισσοτερο λαδι οπως μερικοι πιστευουν. Ο "καπετανιος" εχει προνοησει και εχει και δικους του ελαιωνες και αμπελια για να παραγει προιοντα και να δινει στους τουριστες του. Σιγουρα πάντως θα διψάσουμε περισσοτερο και θα λιγουρευομαστε τις πισινες της ΠΟΤΑ για να ξεδιψασουμε. Και τοτε ισως να χτυπαμε ολοι το κεφαλι μας...γιατι δεν θα χουμε ουτε για να πιουμε ουτε για να ποτιζουμε τις ελιες απ τις οποιες βγαζαμε το ψωμι μας μεχρι σημερα. Ασε που ουτε καφε δεν θα μπορουμε να πιουμε γιατι θα κανει 10 ευρω το ποτηρι. Η αυξηση των τιμων για τους τουριστες....θα μας παρει ολους μπαλα.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ρε τις μαλακίες περι τουριστικών επενδύσεων.
Ο τύπος θα φέρει φτηνά χέρια απ' έξω. Θα έχει π.χ. μεξικάνιη κουζίνα με μεξικάνουσ, κινέζικη κουζίνα με κινέζους. Μην περιμένετε από τα αφεντικά που καίνε, κλέβουν, χτίζουν, λεηλατούν, καταστρέφουν να φάμε ένα κομμάτι ψωμί. Η γη ανήκει στουσ αγρότες της και όχι στον κάθε μαλάκα εφοπλιστή που απαλλοτριώνει τα πάντα. Έχει δίκιο ο ανώνυμος με τα λάδι. Δεν μπορεί να τα γαμάνε όλα στο όνομα της ανάπτυξης. Περιοχές Natura, όλα. Τι θα αφήσουνε στα παιδιά τους ρε; Τρύπες γκολφ; Η μαλακιά του καπιταλισμού έχει χτυπήσει κόκκινο. Καίνε την Πάρνηθα, την παίρνει το καζίνο, καίνε βουνα και δάση και χτίζουν μεζονέτες Σουφλιάς και λοιποί. Καίνε την Ηλεία για να περάσει η Ιονία οδός. Που είναι η ανάπτυξη λοιπόν; Ανάπτυξη κύριοι σημαίνει όταν ο λαός έχει νοσοκομεία, σχολεία, αεροδρόμια, μετρό, δρόμους, εργασία, ένσημα, νόμους για όλους. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη. Ό,τι άλλο είναι εκμεττάλευση και κομπίνα των λίγων σε βάρος των πολλών.

Herpetofauna of Greece