Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Στα "ψιλά γράμματα" της σημερινής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Διαβάζοντας την ηλεκτρονική έκδοση του σημερινού φύλλου της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ανακάλυψα γραμμένο σε μικροσκοπικές στήλες δημοσίευσεις για κεραίες κινητής τηλεφωνίας!!! Τα κομματιά που παρατίθενται παρακάτω βρίσκονταν σε διαφορετικές σελίδες της εφημερίδας!!!!

(κλικ πάνω στις εικόνες)

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός απ την απεγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που ήταν εγκατεστημένη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα. Δεν πρόλαβαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής και τώρα γίνονται προσπάθειες επανεγκτατάστασης νέας κεραίας στο ίδιο ακριβώς μέρος!!!!

Τις 5.000 έχουν φτάσει στην Ελλάδα οι παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας καθώς έχει λήξει η παράταση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων-επιπτώσεων και αυτές συνεχίζουν να τίθενται σε λειτουργία ανεξέλεγκτα (πηγή: Καθημερινή).

Α

6 σχόλια:

navarino-s είπε...

Αυτό το θέμα ρε παιδιά πονάει! πονάει διπλά γιατί συμβάλλουμε και εμείς στο κακό. θέλουμε καθαρό σήμα, βλέπεις. αντί να λέμε δόξα τω θεώ δεν πιάνω καλά άρα είμαι μακριά από κεραία. όταν πρωτολειτούργησε το μετρό της Αθήνας δεν είχαν βάλει μέσα στις σήραγγες κεραίες για το καλό των επιβατών και είχε βγάλειμάλιστα η "αττικό μετρό" μια στατιστική που έλεγε ένα μεγάλο ποσοστό πάνω από 50% των επιβατών ταξιδεύει μέχρι 10΄ της ώρας ένα μικρότερο μέχρι 15΄ και ένα πολύ μικρότερο πάνω από 15΄ χρόνος δηλαδή που δεν χάθηκε και ο κόσμος άμα μείνεις χωρίς κινητό. έλα όμως που ξεσηκώθηκαν όλοι και φώναζαν: θέλουμε κεραίες, θέλουμε κεραίες! και μας τις έχωσαν στους σταθμούς και είναι σαν να μας τις έχωσαν στον κώλο και όλοι είναι ευτυχισμένοι!!!

Χαράλαμπος είπε...

Εχουμε κακομάθει! Θέλουμε μόνο ότι μας βολεύει πρόσκαιρα χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες. Οι εταιρείες στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στην ζήτηση,παραμερίζουν τον παράγοντα επικινδυνότητα με τραγικές συνέπειες για το μέλλον.
Εχουμε γίνει όντα χωρίς σκέψη και συνείδηση, μόνο κατανάλωση...

chameleontas09 είπε...

@ navarino-s,Χαραλαμπε

δυστυχως ιδιαιτερα στην Αθηνα το κακο με της κεραιες κινητης εχει παρατραβηξει!!!! Σε καθε γειτονια υπαρχει τουλαχιστον μια!!!! Απ την αλλη ερχονται λεει και οι φωνες των επιστημονων που λενε πως αν υπαρχουν πολλες κεραιες τοτε τα κινητα δεν δυσκολευονται να βρουν σημα και ετσι δεν παραγουν μεγαλες ποσοτητες ακτινοβολιας!!!! Εν αντιθεσει αν δεν υπαρχει πολυ σημα τοτε παραγουν περισσοτερη για να το βρουν!!!! Οι κεραιες απο μονες τους δεν παραγουν ωστοσο ακτινοβολια???? Μα φυσικα και παραγουν!!! Προσπαθησα να θιξω το ζητημα με αφορμη την επανεγκατασαση κεραιας στο γηπεδο του Μεσσηνιακου!!! Μου φαινεται πως αυτο συμβαινει μονο στην Ελληνικη πραγματικοτητα!!!!

Α

navarino-s είπε...

Πρόπερσι είχε γίνει στο Μπραχάμι μια εκδήλωση για την κινητή τηλεφωνία. ένας γιατρός που μίλησε μας αφηγήθηκε μια ιστορία που την ήξερε από πρώτο χέρι, μια ιστορία φρίκης: όταν ξεκίνησε η κινητή τηλεωνία κάπου στις αρχές του '90 αν θυμάμαι καλά, πήγαν από την PANAFON σε ένα μοναστήρι που τους βόλευε στην ορεινή κορινθία. το μοναστήρι είχε 5 καλόγριες. για να τις καλοπιάσουν τους έκαναν μια γερή δωρεά και έστησαν στο χώρο της μονής μια τεράστια κεραία που είχε πολύ μεγάλη εμβέλεια. σε 10 χρόνια, μέχρι τις αρχές του 2000, είχαν πεθάνει και οι 5 καλόγριες από καρκίνο!!!!!!

Χαράλαμπος είπε...

Αυτό που μου αρέσει σε εσάς είναι που καταπιάνεστε με προχωρημένα θέματα. Μπράβο σας.

chameleontas09 είπε...

@ navarino-s

το κακό με τέτοιου είδους ιστορίες όπως αυτή που ανέφερες είναι ότι τις περισσοτερες φορές αποτελούν τον κανονά και όχι την εξαίρεση!!!

Χαράλαμπε

δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό!!!!

Α

Herpetofauna of Greece