Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Λιγοστεύει το νερό στην Πλατανόβρυση

Από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 19/7/2009:

(κλικ επάνω)


σχόλιο: Η ιστορία αυτή είναι παλιά ωστόσο μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δώσει λύση. Ούτε ο νομάρχης ούτε κανένας!!! Στο συγκέκριμένο ζήτημα όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι!!! Η ροή της πηγής έχει αλλάξει δραμάτικά τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια απ όσο θύμαμαι και νομίζω πως πέρυσι ,το καλοκαίρι του 2008 δεν έβγαζε ούτε στάλα!!!
Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που λένε πως τα -υδροβόρα- γήπεδα γκολφ δεν θα επηρεάσουν την Πυλία!!! Μη μου πει κανείς πως αυτό είναι άσχετο γιατί στην περίπτωση μας όλα είναι σχετικά. Λίγο η λειψυδρία, λίγο οι γεωτρήσεις (νόμιμες και παράνομες) λίγο -πολύ θα έλεγα εγώ- τα γκολφ, οι πισίνες, οι λιμνοδεξαμενές ... η γενικότερη σπατάλη της "ανάπτυξης" ...και νατη η ερημοποίηση έφτασε.





Αγγελής


3 σχόλια:

navarino-s είπε...

Στο θεσσαλικό κάμπο από την υπεράντληση σκάει η γη σαν τραχανάς, με βάθος ρωγμών 200 μέτρα!

chameleontas09 είπε...

Έχεις δίκιο..navarino-s αλλά να ταν μόνο ο θεσσαλικός κάμπος(τωρα ετοιμάζονται να κανουν και εκτροπη του ποταμου για να ξαναγεμισει λεει με νερο ο καμπος)!!! Μην πας μακρια, στην Αργολίδα τα πράγματα είναι παρόμοια!!


Αγγελής

Θανάσης Καραμπότσος είπε...

Το νερό συνδέεται με το περιβάλλον μας! Με τις λειτουργίες των οργανισμών και την υγεία! Με τις ανάγκες μας! Με τον τρόπο ζωής, τις χρήσεις και τις δραστηριότητές μας! Με την οικονομία και τη διασκέδασή μας!
Με τις συνήθειες, τα έθιμα και τη θρησκεία μας! Με την ίδια μας τη ζωή!
Αν, λοιπόν, το νερό συνδέεται με τα πάντα, τότε και το πιο μικρό και το πιο ασήμαντο πρόβλημα στη χρήση και στη διαχείρισή του, μας αφορά - και πρέπει να μας αφορά όλους! Και δυστυχώς, αυτά τα προβλήματα δεν είναι ούτε μικρά, ούτε απλά, ούτε ασήμαντα!
Είναι σύνθετα και πολύπλοκα, γιατί πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους. Χρειάζεται να τα ψάξουμε σε βάθος, για να γνωρίσουμε πώς μας επηρεάζουν κι επίσης, να σκεφτούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε…

Σε λίγο καιρό τα προβλήματα της έλλειψής του, δυστυχώς θα τα ζούμε και στην περιοχή μας.

Άλλη μια βρύση με ενημέρωσαν ότι στέρεψε στον Πύργο, στον κάμπο και ο πλάτανος που ήταν δίπλα ξεράθηκε. Από εκεί πίναμε δροσερό νερό στον τρύγο. Τώρα,εμείς θα χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό και ο πλάτανος εύχομαι και ελπίζω να έχει κάνει μια μακριά ρίζα και να βλαστήσει σε άλλη γη και άλλα μέρη, εκεί όπου οι άνθρωποι σέβονται τη ζωή!!!

Herpetofauna of Greece