Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Επιστολή: Δημότες Αμπελοκήπων προς Δημοτικο Συμβούλιο Πύλου


Προς Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μέσα απ τον τοπικό τύπο την υπόθεση της τοποθέτησης ή όχι του μπαλοποιητή απορριμμάτων στον Άγιο Νικόλαο, σε διπλανό σημείο από τον βιολογικό καθαρισμό τον οποίο -επί την ευκαιρία- ακόμα δεν έχετε θέσει σε λειτουργία.
Σίγουρα οι νέες βίλλες εύπορων ευρωπαίων που βρίσκονται στην περιοχή θέτουν φρένο στην τοποθέτηση του μπαλοποιητή. Σίγουρα επίσης συμβάλλει το γεγονός ότι θα αυξηθεί η κίνηση των απορριμματοφόρων στους δρόμους της Πύλου (κάτι το οποίο θέλετε να αποφευχθεί). Σίγουρα είναι αντιαισθητικό και προβληματικό για το περιβάλλον –δεν γνωρίζουμε αν είναι βέβαια χειρότερο απ την μπόχα στο λιμάνι τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες- και ειδικότερα για μια αναπτυσσόμενη όπως θέλετε να λέτε πόλη της Πύλου.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν τα εξής:
Να μην διανοηθείτε να κατασκευάσετε τον μπαλοποιητή στην κοινότητα των Αμπελοκήπων Πυλίας όπως αναφέρουν οι φήμες που ακούγονται. Η δική μας θέση είναι πως το πιο κατάλληλο μέρος είναι ο Άγιος Νικόλαος οπού βρίσκεται δίπλα και ο βιολογικός. Η Πολιτεία πρέπει να διαθέτει τέτοιους χώρους που να τοποθετούνται τέτοιου είδους εργασίες όλες μαζί. Γιατί να επιφορτίζουμε αρνητικά το περιβάλλον και σε άλλα σημεία του Δήμου; Μην προχωρήσετε σε ένα επόμενο οικολογικό έγκλημα.
Γνωρίζουμε πως θεωρείτε ότι μια τέτοια απόφαση σας, για τοποθέτηση του μπαλοποιητή στην κοινότητα μας, δεν θα φέρει αντιδράσεις (ίσως και λόγω του λιγοστού πληθυσμού). Διαπράττετε ένα τεράστιο λάθος. Να είστε σίγουροι πως δε θα επιτρέψουμε να περάσει μια τέτοιου είδους απόφαση. Είμαστε λίγοι αλλά ενωμένοι. Θα αγωνιστούμε ενάντια στη λεηλασία της φύσης. Θα πολεμήσουμε για την ελευθερία της γης που μας δημιούργησε και μας αναγεννάει.

Δημότες (Άνω και Κάτω) Αμπελοκήπων Πυλίας, 7/3/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Herpetofauna of Greece