Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Καλαμάτα: Διαδήλωσαν την αντίθεση τους στις κεραίες του Μεσσηνιακού ΓΣ

Την αντίθεση τους στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας -που συνεχίζουν να βίσκονται στους πυλώνες φωτισμού του γηπέδου του Μεσσηνιακού- διαδήλωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, για ακόμα μια φορά, χθες το απόγευμα, την ίδια στιγμή που στο γήπεδο γινόταν η τελετή ονομασίας του σε "γήπεδο Σταύρος Παπαδόπουλος".
Με πανώ και πλακάτ, οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την πύλη του γηπέδου διαμαρτυρόμενοι σιωπηλά για τη συνεχιζόμενη παρουσία των κεραιών, αλλά και για την απαξίωση με την οποία -όπως κατήγγειλαν- αντιμετωπίζει τις ανυσηχίες τους η διοίκηση του συλλόγου.
Ταυτόχρονα αμφισβητούν τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις ακτινοβολίας, παρατηρώντας ότι το ειδικό μηχάνημα έχει τοποθετηθεί σε λάθος σημείο.
Δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν, κάλεσαν παράλληλα τη διοίκηση του Μεσσηνιακού να αντιληφθεί το πρόβλημα που -όπως είπαν- προκαλούν οι κεραίες αυτές στους κατοίκους της γύρω περιοχής και να προβεί στην απομάκρυνση τους.
"Θα ήταν καλύτερα και για το Μεσσηνιακό να ξηλώσει τις κεραίες έτσι ώστε να μη δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Ο Μεσσηνιακός όμως δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία από τις διαμαρτυρίες μας, δεν έχουν έρθει να μας βρουν ποτέ, ούτε έχει διαψεύσει ποτέ ότι οι κεραίες λειτουργούν. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία, με αφορμή την εκδήλωση στο γήπεδο, να διαμαρτυρηθούμε για άλλη μια φορά, ζητώντας την πλήρη απομάκρυνση των κεραιών, που έχουν τοποθετηθεί παράνομα, πέρυσι" δήλωσε, μεταξύ άλλων, εκ μέρους των κατοίκων η Νέλλη Αδαμοπούλου, που χαρακτήρισε αβάσιμες τις αναφορές ορισμένων δικτυακών τόπων στις οποίες υποστηρίζεται ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με ακτινοβολίες στην περιοχή γύρω από το γήπεδο:
"Σε διάφορα σάιτ στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ότι δεν υπάρχει ακτινοβολία από τις κεραίες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Θεωρούμε ότι αυτές οι μετρήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς το ΚΚΕ είχε κόψει το ρεύμα στις κεραίες και γι' αυτό το λόγο προκύπτουν τα αποτελέσματα αυτά ασχέτως αν ειδήμονες και μη, όπως κάποιοι από το δήμο, λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί οι μετρητές δεν έδωσαν στοιχεία ακτινοβολίας.
Εμείς θεωρούμε ότι αυτού του είδους οι μετρήσεις είναι λανθασμένες, αφ' ενός γιατί οι κεραίες, απ' όσο γνωρίζουμε, δεν ηλεκτροδοτούνται και αφ' ετέρου γιατί ο μετρητής έχει μπει κάτω από τις κεραίες, όπου η πάγια ακτινοβολία είναι μικρή. Θέλουμε να ζητήσουμε, γι' άλλη μια φορά, να απομακρυνθούν τελείως οι κεραίες ώστε να διασφαλίσουμε ότι δε λειτουργούν. Ναι μεν από το ΚΚΕ έχουν κόψει κάποια από τα καλώδια, όμως δε θα είμαστε ποτέ σίγουροι αν έχουν επανηλεκτροδοτηθεί οι κεραίες μέσα από το χώρο του γηπέδου, στον οποίο δεν έχουμε πρόσβαση" σημείωσε η εκπρόσωπος των κατοίκων.
Επαναβεβαίωσε δε τη θέληση τους για συνέχιση του αγώνα, μέχρι την τελική απομάκρυνση των κεραιών:
"Δεν έχουμε σταματήσει να αγωνιζόμαστε για να φύγουν οι κεραίες, παρ' όλο που για κάποιο διάστημα φάνηκε ότι υπήρχε ανάπαυλα στον αγώνα μας. Απλώς, το τελευταίο διάστημα κινηθήκαμε περισσότερο γραφειοκρατικά και όχι με συγκεντρώσεις. Έχουμε προσφύγει στο ΥΠΕΧΩΔΕ και είμαστε βέβαιοι ότι οι κεραίες δεν θα αδειοτηθούν ποτέ γιατί εξ αρχής υπάρχει έκθεση αυθαιρέτου από την Πολεοδομία.
Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας μας στηρίζει, ενώ η νομαρχία έχει πάρει απόφαση, αλλά αν δεν προχωρήσουν περαιτέρω, να ξηλώσουν δηλαδή τις αυθαίρετες κατασκευές, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο από εμάς, πέρα από το να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, έστω και γραφειοκρατικά".

Β.Γ.Μ., εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 30/5/2009




Α (ΑΛΦΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Herpetofauna of Greece