Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον ΑΓΡΟ -ΑΥΡΙΟ- Σάββατο 9 Γενάρη – πλατεία Αγ. Αναργύρων


Ο αγρός (αυτό-διαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος), είναι μια κατάληψη που έχει ένα χαρακτηριστικό που την διαφοροποιεί σε σχέση με άλλες καταλήψεις στην Αθήνα: είναι κατάληψη γης. Ο χώρος στον οποίο βρίσκεται είναι στο πάρκο Τρίτση που βρίσκεται μεταξύ λεωφόρου Δημοκρατίας και Φυλής. Το πάρκο Τρίτση ή αλλιώς “πρότυπο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης”(λέμε τώρα!!!), γεωγραφικά ανήκει σε τρεις δήμους: Αγίων Αναργύρων, Ίλιον και Καματερού.


Το πάρκο ενώ είναι παραμελημένο από την πλευρά των τοπικών αρχόντων, παράλληλα συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον τους, αφού υπάρχουν διάφορα επενδυτικά σχέδια που θα το εμπορευματοποιήσουν. Η καταπάτηση – τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση έχει αρχίσει εδώ και χρόνια.(βλέπε ster cinemas και λούνα παρκ από την πλευρά της λεωφόρου Δημοκρατίας).

(...Αφίσα του Θερσίτη για την συγκέντρωση)

Βλέποντας το πάρκο σε τι χάλι το έχουν καταντήσει από την άποψη περιβαλλοντικής φροντίδας σε αντιδιαστολή βέβαια με τις καλογυαλισμένες εμπορικές εγκαταστάσεις, είναι ξεκάθαρο το τοπίο όσον αφορά την κατάληψη:

Το κατειλημμένο έδαφος του Αγρού ενοχλεί.

Μόνο και μόνο η ύπαρξη του προκαλεί πονοκέφαλο και αϋπνία στους τοπικούς άρχοντες και τους επενδυτές.


(Αφίσα εκδηλώσεων που έγιναν πριν τρεις μήνες, όταν ο Αγρός δέχτηκε το 1ο χτύπημα και ξήλωσαν το σπορείο)


Ο Αγρός είναι το “κακό παράδειγμα” για τους υπόλοιπους κατοίκους των περιοχών που θα μπορούσαν να καταλάβουν όλο το πάρκο κάποια στιγμή όπου θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πάρκο θα γίνει mall. Είναι η φωνή που μιλάει για τους ελεύθερους χώρους και για το φαγοπότι που έχουν στήσει οι δημαρχέοι μαζί με τους επενδυτές καταστρέφοντας ένα ζωντανό κύτταρο πρασίνου των δυτικών προαστίων.

(Παρέμβαση στο φορέα του πάρκου μετά το ξήλωμα του αυτοσχέδιου σπορείου της κατάληψης)

Αν θέλαμε να βρούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον εμπρησμό του Αγρού, μάλλον θα έπρεπε να ψάξουμε μέσα στα δημοτικά συμβούλια, και τους φορείς του πάρκου. Κι αν δεν είμαστε βέβαιοι ότι το έκαναν αυτοί, είμαστε σίγουροι ότι είναι οι μόνοι που πανηγύρισαν με τον εμπρησμό.



Βέβαια δεν έχουν καταλάβει ή δεν γνωρίζουν ότι το πείσμα, η πίστη και η θέληση κάποιων ανθρώπων δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε 2 δοχεία βενζίνης. Υπάρχει μια ιστορία από πίσω και αυτή η ιστορία είναι που θα μιλήσει και στο μέλλον. Οι πράξεις θα δώσουν απαντήσεις για άλλη μια φορά.


(...Χάρτης εγκατάλειψης και λεηλασίας που είχε εκδοθεί πιο παλιά)

Κώστας (όχι ο PYLOS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Herpetofauna of Greece