Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Εξασθενές χρώμιο στην Εύβοια...το κράτος ρυπαίνει και δολοφονεί!!!


Για πάρα πολλά χρόνια, στην περιοχή της πεδιάδας Αρτάκης – Ψαχνών, συντελείται ένα έγκλημα. Αποτελεί τόπο αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων, χρησιμοποιείται ως χώρος μεγάλης συσσώρευσης μεταλλευμάτων από την κρατική Λάρκο, ο ΄΄προστατευόμενος΄΄ υγροβιότοπος Κολοβρέχτης καταπατείται ασύστολα. Και μέσα σε όλα αυτά, ξαφνικά (!) μαθαίνουμε ότι λειτουργεί ως χωματερή αποβλήτων που προέρχονται από την επεξεργασία αλουμινίου της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δραστηριότητας είναι να μολύνονται τα υπόγεια νερά και σήμερα να ανιχνεύονται μεγάλες ποσότητες εξασθενούς χρωμίου και βαρέων μετάλλων.

Τα ερωτήματα πολλά ...προς όλες τις κατευθύνσεις, προς τον απλό πολίτη, το γεωργό και φυσικά προς τις κρατικές υπηρεσίες: Γιατί στα φυτοφάρμακα; Γιατί στην καταστροφή των τελευταίων τόπων ανεφοδιασμού και ξεκούρασης των πουλιών; Γιατί δεν έχουμε ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών τα οποία γίνονται στην περιοχή από το 1997 για την εκτέλεση αναβάθμισης ύδρευσης και άρδευσης και τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ;Τι συμβαίνει στη Λάρκο; Γιατί η Νομαρχία σφυρίζει αδιάφορα και οι ΄΄αρμόδιοι΄΄ κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους;Γιατί το κράτος δεν ακούει τις συνεχείς κραυγές των ανθρώπων που αγωνιούν για τη μόλυνση του περιβάλλοντος; ...Επειδή το κράτος ρυπαίνει και το κράτος δολοφονεί.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ecodrasi@yahoo.gr



Αγγελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Herpetofauna of Greece